Podem BCN - Una eina al servei de la ciutadania

Un equip obert a la ciutat

 Vivim temps decisius per a Podem. Després de l’Assemblea Sí se puede i la constitució del Consell Ciutadà comença a prendre cos un procés que havia estat fins ara més impulsat per una il·lusió incerta que per la concreció política. Aquests últims mesos ha estat especialment necessari centrar-nos en els nostres assumptes, però no és menys cert que la situació del país estreny i la contraofensiva del règim es reforça cada dia a cop de manipulació mediàtica i campanyes difamatòries contra les nostres cares més visibles.

 És important no confondre, en la dinàmica assembleària de constitució dels nostres òrgans, la major capacitat de participació personal en els cercles amb la participació democràtica en si. Els cercles no van néixer per ser espais autoreferencials en els quals tancar-se i entendre’ls com a metonímia de la vida política de la ciutat, sinó que van ser pensats –i ens devem a aquesta idea- com a instàncies de mediació entre la ciutadania i les institucions a les quals aspirem a donar una nova forma i contingut molt més democràtics.

Els cercles han de ser espais completament oberts a la vida de la ciutat i aquesta ha de ser la prioritat de les activitats de coordinació del Consell Ciutadà. Sense aquest aspecte fonamental, qualsevol projecte polític serà orfe. Per això necessitem un equip obert als processos polítics més actius avui a la ciutat, ja siguin plataformes veïnals, entitats de la societat civil, moviments socials o, molt especialment, el municipalisme emergent que s’articula entorn de Guanyem Barcelona i que constitueix avui la principal opció de protagonisme ciutadà i de confluència de forces polítiques.

Si volem ser protagonistes de la política de la nostra ciutat en els pròxims anys, hem d’obrir els cercles a la societat, ja que van ser pensats amb aquest objectiu; hem d’imbricar-los en el teixit real preexistent, amb la humilitat d’un nouvingut a una ciutat en lluita i amb la nova aportació i l’audàcia que, alhora, comporta la nostra experiència anterior a Barcelona.

L’equip que es presenta a la llista És clar que Podem reuneix sens dubte els perfils decisius per dur aquesta tasca al millor port. Perfils actius en els cercles, com no podia ser d’altra forma, però perfils tècnics i professionals, i incardinats en els processos polítics que mouen avui la nostra ciutat. Volem un Podem Barcelona obert a la ciutat, a la seva ciutadania, a les seves eines d’intervenció en la vida pública. És urgent centrar els esforços dels cercles en la dinamització d’una alternativa oberta a la ciutat, elaborada amb la ciutat, pensada per a la ciutat que som com a ciutadania activa. Volem ser aquella part de la ciutadania barcelonesa activa en la defensa d’aquesta ciutat de tots i totes.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e

Seu Podem Catalunya

Carrer sardenya 176
08013 Barcelona.