Podem BCN - Una eina al servei de la ciutadania

Podem Barcelona, un actor central

Passar a l’ofensiva. Convertir PODEM en un actor central de la política barcelonina.
Ens enfrontem a grans responsabilitats. L’any vinent tenim un repte col·lectiu: guanyar les properes eleccions generals. Per estar a l’altura de les circumstàncies i dels objectius que ens hem imposat col·lectivament, hem de treballar amb audàcia des de l’àmbit local. Podem Barcelona ha de ser un actor central de la vida política barcelonina. Per tenir èxit en aquesta tasca, ens proposem centrar el nostre treball en tres àmbits.

1) Els Cercles, motor de l’acció ciutadana. En els últims mesos estem fent passos importants en l’organització de PODEMOS, no obstant això, no hem de deixar de costat el treball realitzat amb anterioritat. Els Cercles territorials i sectorials han de ser espais de participació, d’articulació de propostes que ens permetin contrarestar la desmotivació de la ciutadania pels assumptes polítics. Per aconseguir això, hem de potenciar els Cercles ja existents, i alhora, dur a terme un pla de desplegament de Cercles en districtes i àmbits socials en els quals encara no existeixen.

2) Recuperar la societat civil per al canvi polític. Cultura, sindicalisme i moviments socials. El nostre treball en el camp polític i electoral ha de dur-se a terme en estreta col·laboració amb persones i col·lectius que, des de l’àmbit social, desenvolupen propostes de canvi per al dia a dia de la nostra ciutat. En aquest sentit, considerem prioritari el diàleg i la vinculació de Podem Barcelona amb tres sectors socials: en primer lloc, amb els agents del món de la cultura que defensen aquesta com una riquesa comuna i s’oposen al caràcter elitista de la producció cultural. En segon lloc, amb els milers d’activistes sindicals que es mobilitzen en defensa dels drets guanyats en les últimes dècades per a la majoria social. Finalment, encara que no menys important, amb els moviments socials que s’enfronten a les polítiques antisocials de la casta i ofereixen solucions a les necessitats reals de la gent.

3) Podem com a intel·lectual col·lectiu. Per tenir èxit en la tasca de convertir-nos en un actor central de la vida política barcelonina hem de ser capaces de convertir les demandes de la majoria social, dels moviments socials i el teixit associatiu, en part de l’agenda pública de la nostra ciutat. En aquesta tasca juga un paper central la nostra presència en els mitjans de comunicació, a través dels quals hem de treballar per empoderar la ciutadania perquè participi en la vida pública.

Els i les qui formem part de la candidatura És Clar que Podem / Claro que Podemos BCN al Consell Ciutadà de Podem Barcelona sabem que les tasques a les quals ens enfrontem no es resolen en solitari. El Consell Ciutadà és un equip que ha de treballar en contínua relació amb molts d’altres, amb els cercles, amb activistes socials i amb totes les persones que demostren dia a dia la seva voluntat de recuperar la democràcia i la sobirania popular.

Junts i juntes, Podem.

És Clar que Podem!

 

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e

Seu Podem Catalunya

Carrer sardenya 176
08013 Barcelona.