Podem BCN - Una eina al servei de la ciutadania

Parlant des de i cap a la joventut

La descomposició del sistema polític espanyol s’ha accelerat. La corrupció, la caiguda del bipartidisme, la crisi econòmica que dura ja més de 6 anys, la crisi territorial, moltes són les proves que el règim, cristal·litzat a la Constitució de 1978, està totalment esgotat. Aquesta “crisi de règim” troba una traducció en la gent jove. En aquests últims anys se’ns està dient que hem de ser els emprenedors en un intent de responsabilitzar-nos de la manca d’expectatives i d’opcions de vida que ha portat a una part de la joventut de Catalunya a emigrar majoritàriament al centre d’Europa.

Però són l’atur i la precarietat les característiques que millor defineixen les nostres condicions materials. I les defineixen des de fa dècades. La nostra situació s’ha agreujat a partir de l’any 2008, però els governs de PP i PSOE, amb mesures com les seves respectives Reformes Laborals, han legislat en contra dels nostres interessos des de fa molt més temps, fent de la precarietat i la temporalitat una política laboral per als joves.

La vida als barris més desafavorits de la ciutat continua agreujant-se. L’elevada taxa d’atur s’ha endut les poques oportunitats de les quals gaudim les joves. No tenir feina, a més de l’evident implicació econòmica, comporta no poder construir projectes propis de vida. Aquelles joves que treballen ho han de fer en sectors com el turisme -una de les obsessions de l’alcalde Trias i dels seus predecessors- on s’aprofiten de la nostra precarietat per tal que hi treballem per temporada, amb la inestabilitat vital que això ens comporta. Molts joves a més veuen com dia rere dia les seves famílies perden la seva feina, són desnonades, se’ls hi talla el subministrament dels serveis bàsics, a més de viure moltes d’elles amb les pensions de les àvies.

Als campus universitaris cada dia són menys les persones que hi accedeixen. La política de retallades i privatització de les universitats públiques, així com l’augment de les taxes universitàries expulsen avui a moltes joves de les aules. Aquelles que estudien ho fan cada curs amb més dificultats, matriculant menys crèdits i allargant així el seu pas per la Universitat. Als instituts les retallades en educació fa temps que són paleses i les dificultats dels joves amb menys recursos comencen a accentuar-se. Es trenca així amb la igualtat d’oportunitats de la gent més jove de la ciutat.

Hem de revertir la situació. Des de És Clar Que Podem-Claro que Podemos BCN apostem per polítiques juvenils que ens permetin construir projectes propis de vida garantint-nos una educació pública, i un treball i un habitatge dignes, que alhora facilitin la participació política de la joventut a Barcelona; construint espais de diàleg i interlocutant amb altres actors de la ciutat com el moviment estudiantil i associacions juvenils. Resseguint quines són les condicions en les quals ens movem a la nostra ciutat per buscar solucions entre tots i totes. Apel·lant als estudiants, als treballadors precaris, als migrants que estan a l’estranger amb la voluntat d’aconseguir un municipalisme que trobi solucions als problemes del jovent, parlant des de i cap a la joventut i que ens faci partícips de la Barcelona en la qual volem viure.

Hem de recuperar Barcelona per recuperar l’esperança!

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e

Seu Podem Catalunya

Carrer sardenya 176
08013 Barcelona.