Podem BCN - Una eina al servei de la ciutadania

19 de maig: El dia que el món s’atura. La Vaga de Totes

No tinc temps. No sóc una talla. Estic cansada. No vull un salari de merda. No vull ser la vostra criada. Estic deprimida. No vull parir. No vull no parir. Estic cabrejada. No em toquis. No sóc de ningú. Estic furiosa. Estic farta. Estic de vaga.

Es convoca la vaga de totes. El 19 de maig del 2015 es convoca aquesta iniciativa sorgida des de diferents espais feministes i a la qual l’Àrea de feminismes, gèneres i sexualitats s’ ha sumat. Davant de polítiques que atempten contra la nostra dignitat, la nostra llibertat i la nostra vida, les dones hem decidit apropiar-nos d’una eina de lluita, la vaga. La vaga de totes no és una vaga qualsevol. És una vaga general, social i laboral, productiva i reproductiva, feminista i radical. És la vaga de les precàries, aturades, jubilades, treballadores de la llar, estudiants, mestresses de casa, autònomes, treballadores sexuals, migrants… de totes aquelles dones que reivindiquem una millora en les condicions de vida de les dones aquí i arreu del món. Un món millor.

Motius no en falten.

Al món, només al 25% dels països l’avortament és legal i sense restriccions. Més de 12,3 milions de persones sofreixen situacions laborals similars a l'esclavitud. La major part de les víctimes són nenes, nens i dones. Entre el 10 i el 30% de dones víctimes de la tracta són menors d’edat. Les relacions sexuals consentides entre adults del mateix sexe es troben penades en l'ordenament jurídic d'almenys 75 estats. En països qualificats “en desenvolupament”, el 2% de la terra està en mans de persones camperoles, la resta està controlada per empreses o grans terratinents. D’aquest 2%, entre el 3 i el 20% de les terres pertanyen a les dones, fins i tot en algunes zones el percentatge no arriba a l’1%. La FAO reconeix que el 70% de la producció d’aliments l’aporten les dones però més del 60% sofreixen desnutrició al món. Més del 70% de les persones analfabetes a Espanya són dones. Una de cada tres dones europees ha experimentat violència física i/o sexual en el treball. Es calcula que el 12,5% de les dones majors de 16 anys que viuen a Espanya patiran violència física o sexual de les seves parelles o ex-parelles al llarg de la seva vida. Set de cada deu víctimes (67,8%) de violència de gènere mai ho han denunciat. Una de cada quatre joves entre 16 i 18 anys (25%) assegura haver patit violència psicològica per la seva parella. Més del 33% de les dones amb discapacitat han patit violència física, sexual per les seves parelles.1,3 milions de dones espanyoles majors de 65 anys revelen ser o haver estat víctimes. El 97% de les persones treballadores a temps parcial són dones que han reduït la seva jornada per dedicar-se a la cura. A Catalunya, la bretxa salarial entre dones i homes arriba al 21%, per sobre de la mitja espanyola i europea.

I podríem continuar…

Per això reivindiquem l'autonomia dels nostres cossos, la diversitat sexual i de gènere, la diversitat familiar, l’eradicació de la violència masclista, el benestar de tota la ciutadania, una vida digne per a tots els éssers vius, la defensa dels serveis públics, l’aturada de les retallades, un habitatge digne i una economia social i solidària.

Volem el repartiment de tots els treballs productius i reproductius i el seu reconeixement social, laboral i econòmic, com aquells tradicionalment feminitzats o inserits en l'economia considerada informal.

Vull temps. Vull ser lliure. Vull decidir. Vull estimar. Vull aturar el món.
Vaga de totes.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e

Seu Podem Catalunya

Carrer sardenya 176
08013 Barcelona.