Podem BCN - Una eina al servei de la ciutadania

ReCursos BCN

  • ReCursos BCN

    ReCursos BCN

    Recursos BCN és un espai de difusió de vídeos, llibres o articles de lliure difusió on els denominadors comuns són Barcelona, la nostra consciència social i/o artística a més del desig constant de conèixer el nostre passat i mirar cap al futur amb esperança i fam de canvi.

David Casassana es professor de teoria social a la Universitat de Barcelona. Membre de la Xarxa Renda Bàsica i de la Basic Income Earth Network (BEN). Participa també en espais com l'Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) o la revista SinPermiso.

Entrevistat en ocasió del Seminari «Cap a noves institucions democràtiques. De la crisi a l'assalt de la política», realitzat per la Fundació dels Comuns en col·laboració amb Intermediae.

Imprimeix Correu-e

 

El Miracle és un projecte audiovisual que analitza els paràmetres sota els quals es va construir massivament a Espanya en general i molt particularment a la nostra ciutat Barcelona, durant el fenomen homònim del que parteix; El miracle econòmic espanyol, el període de creixement econòmic i demogràfic més pronunciat que s'ha vist al país.

Mitjançant un discurs propi del videoclip i valent-se d'eines del llenguatge cinematogràfic, El Miracle passeja per barris que reconeixereu i construccions familiars per totes i tots i rellegeix la imatge d'aquella arquitectura racionalista d'estètica irrellevant, conseqüència d'una ideologia política caduca, que ofereix un producte sense més intenció que la del delit estètic.

Aquest projecte ha estat realitzat gràcies a la beca en creació de Sala d’Art Jove, finançat per la Generalitat de Catalunya i en col·laboració amb el MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona) i el centre de producció d'arts visuals Hangar.

Director Harley Martínez | Producció Andrés Mellinas | Banda Sonora Biel Blancafort
Director de Fotografia Anna Meléndez | Muntatge Lucía Salvador

Imprimeix Correu-e

Set mars, set notes, set colors, set...

"7 Days of Barcelona" és la mirada indiscreta del jove cineasta Gustav Bondeson que armat amb la seva càmera Cànon C100 transita amb intimisme pels carrers i els instants d'aquesta nostra ciutat comuna...

En gairebé cinc minuts de fugacitats robades, que evoquen la curiositat infantil per allò que succeeix i que ja, no tornarà mai en la mateixa forma, ens transita com el riu que sempre flueix i tot hi sent el mateix, mai no tornarà a portar-nos la mateixa aigua.

La guinda és sens dubte "Experience", la partitura de Ludovico Einaudi que s'adhereix al ritme de la ciutat amb la familiaritat d'una segona pell per fer-la si cap, més acariciable.

Imprimeix Correu-e

Submergint-nos en l'atmosfera generada per la detenció d'un presumpte militant obrer per part de la Brigada Polític Social, ens traslladarem a la Barcelona de finals dels anys seixanta. Sentirem els testimoniatges d'aquests anys foscos relatats per persones que els van viure intensament.

Malgrat la cruesa d'aquells anys d'opressió sota la dictadura franquista, veurem com van ser també temps de lluita, amor i compromís, plens de vida. Els entrevistats són avui gent anònima que han quedat al marge de la construcció del consens social sobre La Transició. Setanta-dues hores tracta de recuperar el seu discurs i la seva memòria gairebé mig segle després.

Imprimeix Correu-e

Seu Podem Catalunya

Carrer sardenya 176
08013 Barcelona.